POMMES DE TERRE
SARLADAISE
Ingrediënten
1 kilo stevige aardappelen (niet kruimig) knoflook,
peterselie, zout peper, eenden- of ganzenvet.
Bereiding
- Schil de aardappelen en snij deze in stevige
plakken. Was ze daarna.
Doe het eendenvet in de pan en laat deze goed warm worden. Deze
vet heeft geen last van hoge temperaturen
Doe nu de aardappels in de pan en bak ze aan, op een heet vuur (regelmatig
roeren)
- Voeg er zout en peper aan toe. Zodra de aardappelen van kleur veranderen,
verlaagt u het vuur en laat ze nu heel zachtjes gaar worden onder
de deksel.
- Roer ze zo nu en dan voorzichtig om. Als de aardappelen
zacht van binnen zijn, dan zet u het vuur uit en strooit de gehakte
knoflook en de peterselie over de aardappelen uit.
- Roer nogmaals en laat ze tenminste 15 minuten in de pan staan. Zonder
vuur.
|
|